de schemerplaten van lucky

De timetable is nog niet naar buiten maar dat Lucky Done Gone tijdens de schemer zijn opwachting zal maken is iets wat we wel alvast kunnen verklappen. Gijs begon zijn carrière in Limburg maar besloot de kansen te spreiden door te verhuizen naar Tilburg en inmiddels Amsterdam. Hier groeide hij uit tot de artiest die onder andere terug te vinden was op plekken als Sziget, Wildeburg, DGTL, Drift, Into the Woods en clubs als de Marktkantine en Basis.

 

Zijn onderscheidende geluid is te herkennen door een cross-over van House, Techno, Italo en Leftfield invloeden waar je het meerendeel van de tijd een jaren 80 vibe doorheen voelt stromen. We dronken een biertje en spraken over de tracks die voor hem symbool staan in een set tijdens de ondergaande zon.

 

 

Donato Dozzy & Say DJ – Your Eyes

“De perfecte combinatie van verschillende elementen in deze track brengt je naar een ander universum. Alle invloeden in deze track staan zo goed met elkaar in verbinding. Bovendien zijn veel platen van Dozzy geschikt als ‘schemerplaat’.”

 

 

 

Cool Jack – TRY THE FEELING

“Een perfect voorbeeld van hoe een subtiele track je in zijn geheel kan om armen. De verschillende melodieën en percussies in dit nummer klinken als een zalige zonsondergang, zorgt voor bezinning en biedt de juiste rust om de nacht tegemoet te gaan. Ditzelfde geldt overigens voor het tegenovergestelde, tijdens de zonsopkomst.”

 

 

 

Photonz – Memories of Burma

“Een heerlijke track die het daglicht een mooi einde kan bieden. Voor mij een perfecte crossover tussen verschillende stijlen binnen House muziek. Het doet me denken aan tracks uit de jaren 90 met een baleric vibe, interessante combinatie.”

 

 

 

Liaison D. – He Chilled Out (Club Mix)

“Deze plaat zorgt voor een onwijs euforisch gevoel en past precies na een volledige zonsondergang. De track laat je beseffen dat de dag voorbij is en dat de nacht in het verschiet ligt. Echt een monsterplaat.”

 

 

 

Age of Chance – Times up (Timeless)

“Een vrij directe plaat met lijnrechte stimulans. De ‘drama’ synths maken onwijs veel energie bij me los en worden alleen maar beter in de track. Een oneindig verhaal. Na een minuutje of vier zit er een prachtig euforisch moment in verwerkt.”

 

 

Lucky Done Gone live zien tijdens de coalitie?
haal nu hier je tickets