de organisatoren over hemelvaart

Op de plattegrond was het al goed te zien, de techno area wordt naar buiten verplaatst. Mooie reden om de organisatoren eens aan de tand te voelen wat ze nog meer in petto hebben en waar ze zelf het meeste naar uit kijken.

 

 

Zag ik dat nou goed, de techno area naar buiten?

 

Robert: dat zie je goed, na een aantal jaren de techno area in de Kaaihallen te hebben gepositioneerd, hebben we doen besluiten tijdens hemelvaart 2018 om het dit jaar anders te doen. De Kaaihallen zijn ontzettend dik maar haast niet mee te werken! Met een volle voorjaarszon wordt het een kas waardoor je tot pak weg 19:00 uur niet naar binnen kunt vanwege de warmte, dat zagen we vorig jaar al. Liefhebbers van de techno drinken dan buiten een biertje tot ze naar binnen kunnen, dat zou het niet moeten zijn.

 

De hallen bestaan uit een bakstenen muur met een golfplaten dak, zonder isolatie. Dat maakt het ontzettend lastig om de hallen aan te houden. In de zomer wil je gewoon lekker buiten staan de hele dag.

 

 

Wat maakt de nieuwe techno area zo bijzonder?

 

Cees: al vanaf de eerste dag dat we er liepen in 2016 hadden we de droom om in de ‘schacht’ een rauwe stage neer te zetten. Het is een van de meest sprekende plekken op het terrein, zoveel industrie om je heen. Overal strobes en uitgelichte stukken industrie, de omgeving gaat echt tot leven komen. Het is jammer dat ze tijdelijk de kraan hebben gedemonteerd, dat was een mooi stuk decor geweest. Echter blijft er genoeg over om te betrekken in het geheel.

 

 

Wat is er dit jaar anders dan voorgaande edities?

 

Cees: de techno area wordt naar buiten verplaatst, daarnaast hebben we beide stages productioneel sterk verbeterd. Bij de house stage is het weer mogelijk om naast de dj te staan, dat was eerder tijdens hemelvaart niet mogelijk. Verder krijgt het terrein een dikke upgrade met meer zeecontainers en decor, dat ga je al zien als je het terrein oploopt.

 

 

Waar kijken jullie het meeste naar uit?

 

Robert: de upgrade van de stages, we plaatsen eindelijk een podium in de schacht waar we het al langer over hadden. Verder krijgt het terrein een flinke upgrade met meer decor wat meer gevoel met zich mee gaat brengen.

 

Cees: beide verbeterde stages maar toch ook voornamelijk de artiesten die er op komen te staan. Steffi & Roman Flugel zijn legendes waar ik al jaren naar uit kijken om die een keer op ons podium te krijgen. Daarnaast kijk ik ontzettend uit naar de set van Mitchel (Stranger) een oude bekende van me. En natuurlijk bossche trots Tunnelvisions, de belofte voor de toekomst.

 

Cees: samenvattend kunnen we wel stellen dat dit de tofste Hemelvaart gaat worden tot nu toe. Ieder jaar maken we weer een verbeterslag en fine-tunen we het festival; net iets strakker, net iets meer sfeer. Vaak zit het hem in details, we zijn erg benieuwd naar de reactie van de bezoekers.

 

– naar de hemelvaart pagina

– naar het facebook evenement
haal nu hier je tickets